8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

NS: Verbouwing stations Nieuwerkerk en Capelle Schollevaar in 2026

De Nederlandse Spoorwegen laat op vragen van Gouwe IJssel Nieuws weten dat er in 2026, net als op station Capelle Schollevaar, een verbouwing gaat plaats vinden. Dat als reactie op het nieuws dat de waardering voor station Nieuwerkerk ad IJssel weer lager was geworden ondanks de eerdere verfbeurt afgelopen jaar.

Na rondvraag op de populaire Facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker als bleek al snel dat veel inwoners nogal vol verbazing waren over de hoge waardering van 6,1. Deze reacties hebben we voorgelegd aan de NS. Woordvoerder Arno LeBlanc laat hierop weten : “Wij doen juist deze onderzoeken om te weten hoe mensen over het station denken. Daar merken we wel uit dat reizigers de wachtbeleving op dit station niet als prettig ervaren, bijvoorbeeld. Ook wordt het station niet als sfeervol ervaren. Ze geven wel aan het station functioneel te vinden“.

LeBlanc vraagt zich af of de waarderingen op sociale media wel een representatief beeld geeft maar hij neemt de signalen wel serieus. “Voor het onderzoek is een representatief aantal respondenten op het station ondervraagd en zij geven een cijfer. Daar is een gemiddelde van 6,1 uitgekomen. Overigens dus flink onder het gemiddelde” legt hij uit.

Volgens hem staan station Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook Capelle Schollevaar op de lijst voor een verbouwing in 2026. “Daar maken we nu samen met Prorail plannen voor” legt de NS woordvoerder uit.

De stations in de regio met de laagste waarderingen worden volgens de NS in 2026 verbouwd.
Advertentie