8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

NS voornemens spitssprinters terug te laten keren in nieuwe dienstregeling

De Nederlandse Spoorwegen hebben de concept versie van de nieuwe dienstregeling 2024 gereed en verstuurd naar de regionale overheden en de reizigersorganisaties, verenigd in het LOCOV. Voor de regio staat daar in dat de spitssprinters tussen Gouda Goverwelle en Rotterdam van maandag tot en met donderdag terugkeren.

In de dienstregeling 2023 was deze dienst geheel geschrapt en hierdoor rijden er nog maar 2 treinen per uur op het traject langs Nieuwerkerk aan den IJssel. “We hebben de ambitie om de dienstregeling aantrekkelijker te maken en waar mogelijk uit te breiden. NS heeft met veel onzekerheden te maken. Daarom is de adviesaanvraag dit jaar vooral een procedurele stap om vervolgens bij ProRail ruimte op het spoor aan te vragen. Over de definitieve plannen besluit NS in de zomer” laat de vervoerder weten op haar website.

We zien dat NS met de dienstregeling van 2023 reizigers weer een stabiele en betrouwbare dienstregeling biedt. Door langere treinen te rijden, past het aantal geboden stoelen weer bij de huidige reizigersaantallen. Daarnaast voorkomt deze dienstregeling dat de werkdruk bij onze collega’s verder toeneemt. De eerste ervaringen zijn goed: reizigers hebben minder vaak een te drukke trein, kunnen meestal zitten en worden weinig geconfronteerd met uitval” aldus de NS.

Advertentie