8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

VVD vragen over Van ‘t Verlaat na uitspraak Raad van State

De VVD in Zuidplas heeft na de uitspraak van de Raad van State afgelopen week, waarbij een deel van de plannen geschorst werden, schriftelijke vragen gesteld. Het raadslid Patrick Molenaar was al tijdens de raadsvergadering kritisch op de manier waarop wethouder Schuurman er vanuit ging dat er vlakbij het bedrijf gebouwd mocht worden.

Dit bedrijf heeft een hoge milieucategorie en daarbij moet 100 meter ruimte tussen worden gehouden. In het plan was dit maar 50 meter. Molenaar stipte dat aan en adviseerde de wethouder om in overleg te gaan met de eigenaar. De Raad van State heeft het gedeelte waar de Zevenster wordt vervangen niet geschorst maar wel woningbouw.

Nu de eigenaar van het bedrijf naar de Raad van State is gegaan en er in een voorlopige voorziening een deel geschorst is, wil Molenaar weten of de wethouder wel in overleg is geweest, wat hier is afgesproken en wat de tijdlijn hierin is geweest. Molenaar vraagt aan het college of en wat de financiele consequenties zijn van de schorsing van het plan.

Advertentie