8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

PvdA/Groenlinks voorstander van opschorten supermarktonderzoek in Zevenhuizen

De gemeenteraad blijft hopeloos verdeeld over een tweede supermarkt. Nadat woensdag bekend werd dat Albert Heijn op, een door de gemeente afgewezen locatie, een supermarkt wil plaatsen heeft de VVD schriftelijke vragen gesteld om de onderzoeken door te laten gaan.

In een persbericht laat de PvdA/GroenLinks fractie weten echter het standpunt van het college van B&W te ondersteunen. Martin Damen laat weten : ” Dat het college het onderzoekt opschort is verstandig. De gemeente heeft een omgevingsvergunning aanvraag ontvangen van AH. Laten we de uitkomst daarvan eerst afwachten. Het scheelt aanzienlijk veel geld als we dit niet verder hoeven uit te zoeken. We vinden het wel jammer dat er geen goedkopere supermarkt geïnteresseerd is om een supermarkt te starten in Zevenhuizen”.

Of dat laatste het geval is, moet nog blijken. Een bron liet weten dat een goedkopere supermarkt er niet uit kwam op deze locatie. Maar PvdA/Groenlinks snapt dat er een locatie is, waar de Albert Heijn interesse in heeft. ” De locatie waar AH haar oog op heeft laten vallen is weliswaar buiten de huidige koopstroom maar daar ook weer niet ver van af, verder is het een mooie zichtlocatie met veel woon-werkverkeer vanuit Moerkapelle. Mijn fractie begrijpt wel dat AH hier zou willen starten” aldus Damen.

Wat hem betreft is er geen interesse klaarblijkelijk in het koningskwartier. Wethouder Schuurman liet eerder weten dat er niemand zich had gemeld. “Dat inwoners van Koningskwartier hier niet mee geholpen zijn begrijpen wij. Hoewel de woonwijk groot is er geen ondernemer geïnteresseerd om hier een supermarkt te starten” is dan ook de conclusie van het raadslid.

Lees hier het dossier tweede supermarkt Zevenhuizen op Gouwe IJssel Nieuws

Advertentie