8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Zuidplas stelt extra hulplijn in over OZB aanslagen

De gemeente Zuidplas heeft een extra hulplijn ingezet voor vragen over de OZB aanslagen die de gemeente afgelopen week heeft verstuurd. Dat maakt de gemeente bekend in een persbericht. Op de sociale media regende het afgelopen week klachten en raadsleden Bakker (Christenunie/SGP) en Karreman (VVD) diende al schriftelijke vragen in. De onderstaande oproep verstuurde de gemeente vandaag:

De meeste inwoners van Zuidplas hebben inmiddels hun gemeentebelastingaanslag 2023 ontvangen. De gemeente Zuidplas heeft geconstateerd dat de stijging van de WOZ-waarde bij inwoners veel vragen oproept. Dit snapt de gemeente en wil daarom inwoners helpen om hun vragen te beantwoorden. Dit kan men doen door tijdens kantooruren te bellen met 0180-330300 en dan in het menu te kiezen voor belastingen. Inwoners krijgen dan een medewerker aan te telefoon die hen verder kan helpen. Er is ook de mogelijkheid om via de website van Zuidplas bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ. Hoe dit te doen, staat op deze webpagina: https://www.zuidplas.nl/bezwaar-tegen-de-woz-waarde.

Op de gemeentewebsite staat ook veel informatie en uitleg over de WOZ. Op https://www.zuidplas.nl/woz-waarde staat een filmpje waarin uitgelegd wordt waarom bij de daling in de woonmarkt, de WOZ-waarde toch is gestegen. Daarnaast is er meer info te vinden over hoe de waarderingskamer werkt. Veel gestelde vragen staan op: https://www.zuidplas.nl/gemeentebelastingen-en-woz

Diverse inwoners lieten weten dat ze via zogenaamde WOZ bureaus in beroep gaan tegen de aanslagen en dan vooral over de WOZ waarde. Vorig jaar liet Zuidplas weten dat, buiten het vele werk, 4 van de 5 beroepen door de gemeente werd gewonnen. Of dit in 2023 ook het geval zal zijn valt nog maar af te vragen. Veel aanslagen zijn veel hoger dan de wethouder Schuurman aan de gemeenteraad beloofde gemiddelde 4% verhoging.

Advertentie