8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Zuidplas gaat toekomst ‘Crone’ pand in Nieuwerkerk onderzoeken

De gemeente Zuidplas gaat onderzoeken of er iets gedaan kan worden met het pand, waar eerder machinefabriek Crone in gevestigd was. De voormalige fabriek aan de Eerste Tochtweg nabij de Zuidelijke Dwarsweg is eigendom van de gemeente Zuidplas. Dit pand hoorde in 2016 bij de verplichte uitname van gronden van Nieuwerkerk Noord van de Grondbank en staat al langer leeg.

In de loop van de jaren heeft pand een verpauperde uitstraling gekregen en lijkt het een bouwval te gaan worden. Uit antwoorden van vragen die Gouwe IJssel Nieuws stelde aan de gemeente is in ieder geval zeker dat het pand nog steeds eigendom is van Zuidplas en het leeg laten staan kost € 4.500 per jaar volgens de gemeente woordvoerder.

In het raadsbesluit van de PRO in 2023 wordt een bedrag van €25.000 gereserveerd voor onderzoek wat er gedaan kan worden met het pand : “Vanwege diverse omstandigheden staat het pand al enige tijd leeg.Met het uitwerken van het Masterplan Middengebied Zuidplaspolder ontstaat voor deze locatie en directe omgeving meer duidelijkheid in relatie tot het Middengebied. De toekomstige functie van dit pand, in combinatie met ruimtelijke vraagstukken in de directe omgeving, vraagt een verkenning van mogelijkheden en doorrekening van een financieel effect“.

Het gebied werd, na het vertrek van Crone naar het Gouwe Park, door de grondbank strategisch aangekocht door de grondbank en zo overgedragen aan Zuidplas. Het gaat om een voormalige machinefabriek en terrein ter grootte van 5.600m².

Advertentie