8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Opkomst vooralsnog lager dan 2019 in Zuidplas

De opkomst bij de provinciale en waterschapsverkiezingen ligt om 14:00 uur lager dan in het jaar 2019. Om 14.00 uur stond de opkomst van de provinciale verkiezingen op 20%, vier jaar geleden was dat 21,5%. in 2019 scoorde Zuidplas een groei van 6% qua opkomst. Voor de verkiezingen voor het waterschap lag de opkomst 2,5% lager dan 2019, maar hiervoor zijn 1.100 meer mensen opgeroepen. Wie langer dan 5 jaar in Nederland verblijft zonder Nederlandse nationaliteit mag wel meedoen voor het waterschap maar niet voor de provinciale verkiezingen.

De gemeente Zuidplas maakte wel melding van lange rijen bij de Meander en het gemeentehuis in Nieuwerkerk maar bij andere stembureaus was het rustig. Burgemeester Weber bracht vanochtend zijn stem uit in het Koningskwartier in Zevenhuizen. Bij het stembureau in de Nieuwerkerkse Ringvaartkerk doet Ipsos namens de NOS een exitpoll.

meer nieuws over de verkiezingen later op deze site.

Advertentie