8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Metro Nesselande per 31 maart door naar Hoek van Holland Strand

Het klonk bijna als een 1 aprilgrap maar op 31 maart is het na jaren bouwen, uitstellen, weer aanpassen, testen en nog meer testen eindelijk zover. De RET Metro van Rotterdam Nesselande gaat vanaf die datum direct door naar Hoek van Holland Strand. Op dit moment stopt de metro bij Hoek van Holland Haven.

Sinds 12 maart is de RET gestart met het proefbedrijf en wordt de volledige dienstregeling gereden zonder passagiers. Deze ritten verlopen goed en het ziet ernaar uit dat de RET volgende week een positief resultaat van het proefbedrijf kan sturen naar de MRDH. Dat zou betekenen dat de MRDH na beoordeling van deze resultaten vervolgens snel over kan gaan instemming om de dienstregeling mét reizigers naar Hoek van Holland Strand van start te laten gaan.

Wethouder Karreman (VVD) houdt een kleine slag om de arm, omdat er pas volledige zekerheid is als het totale resultaat van het proefbedrijf bekend is. Dat is enkele dagen voor vrijdag 31 maart. 

De reistijd die verwacht wordt zal tussen de 65 en 70 minuten worden alvorens reizigers vanaf Nesselande het strand van Hoek van Holland en zal ongeveer 9 euro gaan kosten. Voordeel is het niet hoeven zoeken naar een parkeerplek en bij het strand uitstappen, nadeel zal de 31(!) stops zijn die de metro onderweg maakt.

Advertentie