8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

HPV- en/of coronaprik zonder afspraak in Muziekschool MOZ-Art in Nieuwerkerk

Op zaterdag 15 en 29 april, 13 en 27 mei en 10 en 24 juni kun je een HPV- en/of coronavaccinatie halen in Muziekschool MOZ-Art aan de Schubertstraat 50 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze tijdelijke vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden is dan geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

HPV-vaccinatie

HPV-vaccinatie is alléén in 2023 gratis voor jongvolwassenen uit de geboortejaren 1996 tot en met 2003 die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. Voor een optimale bescherming zijn twee prikken nodig met een half jaar of langer ertussen. Wie de eerste prik vóór 1 juli haalt, kan in 2023 de tweede prik ook nog gratis krijgen. Na 2023 zijn de kosten voor HPV-vaccinatie voor deze groep voor eigen rekening.

Coronavaccinatie

Coronavaccinaties zijn beschikbaar vanaf de leeftijd van 12 jaar. Op de tijdelijke vaccinatielocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel kun je prik(ken) uit de basisserie krijgen, als je nog niet eerder gevaccineerd bent tegen corona. Ook kun je er een corona herhaalprik halen. Dat kan als je de basisserie hebt afgerond en na 18 september 2022 nog geen herhaalprik hebt gehad

Advertentie