8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Feestelijke lancering Hospital Hero app en nieuwe wachtruimte Kinderpoli

Dubbel feest bij de polikliniek Kindergeneeskunde in het Groene Hart Ziekenhuis! Op 12 april werd de Hosptial Hero app gelanceerd. Ook werd de nieuwe wachtruimte in gebruik genomen. Na een feestelijke ontvangst en de officiƫle opening konden kinderen zich laten schminken, op de foto met mascotte Freek de Giraffe en op safari in de polikliniek.

Voorbereiden met de app

De Hospital Hero app helpt kinderen en hun ouders zich voor te bereiden op het bezoek aan de polikliniek. Thuis maken ze spelenderwijs kennis met handelingen zoals meten en wegen, bloedafname en maken van rƶntgenfotoā€™s. Ook kunnen ze alvast vragen bedenken voor de arts. Eenmaal in het ziekenhuis kunnen kinderen speuren naar de dieren uit Naturalis die op verschillende plekken virtueel zijn verstopt. Door QR-codes te scannen zien ze leuke weetjes en filmpjes van de dieren. De app is voor kinderen tussen vier en tien jaar oud.

Verminderen angst en spanning

Kinderarts Michael de Graaf: ā€œVoor kinderen kan een bezoek aan het ziekenhuis de nodige spanning en angst met zich meebrengen. Dankzij de Hospital Hero app weten kinderen beter wat ze kunnen verwachten. Omdat in de app fotoā€™s staan van de verschillende ruimtes, voelen kinderen zich al meer vertrouwd wanneer ze in het ziekenhuis komen. De spelletjes in de app en het speuren naar de dieren zorgen bovendien voor afleiding tijdens hun bezoek.ā€

Spelen in de wachtruimte

Afleiding en ontspanning wordt ook geboden in de nieuwe wachtruimte. Deze is voorzien van een grote muurafbeelding en nieuwe speelmaterialen, met daarop karakteristieke Goudse gebouwen zoals het stadhuis en de waag. Middenin de wachtkamer staat een jeep waarmee volop gespeeld kan worden.

Inspiratie voor deze jeep is de auto waarmee Fred BoevĆ© en Menno Wiersma in 2022 de rally Navigate North reden. Zij haalden hiermee een recordbedrag op voor St. Vrienden van het GHZ, waarmee ze kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis wilden steunen. Dankzij hun inspanningen kreeg de wachtkamer een make-over, kregen de behandelkamers nieuwe speeltoestellen en kon de Hospital Hero app worden ontwikkeld. Zo zien de artsen en verpleegkundigen van de polikliniek de kinderen ā€“ en hun ouders – met een glimlach weer naar huis gaan.

Advertentie