8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Explosief aangetroffen in Koningskwartier Zevenhuizen

Bij graafwerkzaamheden aan de Willem Alexanderlaan in Zevenhuizen, werd op woendag 19 april een explosief aangetroffen. De locatie werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Explosieven Verkenningen (TEV) van de politie kwamen ter plaatse. Team veiligheid van Zuidpals werd gealarmeerd om in overleg met de EOD een geschikte springlocatie te bepalen en aan te wijzen.

Het bleek te gaan om een Engelse mortiergranaat, vermoedelijk uit de tweede wereldoorlog. De EOD stelde het explosief veilig en bracht dit over naar een inmiddels bepaalde springlocatie, een poldergebied aan de Knibbelweg. Het explosief werd daar ingegraven en door de EOD tot ontploffing gebracht.

Vindt u onverwacht een explosief, (vliegtuig)bom of andere munitie? Bel dan direct de politie via 112, ook bij twijfel! Als het nodig is, schakelt de politie de EOD in. De politie en EOD nemen dan veiligheidsmaatregelen. Bij grote explosieven kan opschaling met andere diensten ook noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld om het gebied te ontruimen.

Advertentie