8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Beleefboerderij Koeienstal feestelijk geopend

Boerderijdieren, springkussens, een hapje en een drankje, trok jong en oud naar ‘de ingang’ van de Eendrachtspolder in Zevenhuizen. Martijn en Suzanne, de boer en boerin van de stadsboerderij, zetten zich al anderhalf jaar volledig in om hun liefde voor de natuur aan de bezoekers over te brengen.

Vandaag is dan wel de officiƫle opening maar er wordt nog hard gewerkt aan de Beleefboerderij waar het publiek naast het ontmoeten van o.a. koeien, schapen en kippen, ook kan genieten van eerlijk, gezond en lokale gerechten in de brasserie.

Ook de ouders van de boer en boerin zijn vaak te vinden op de boerderij waar je je volgens de vader van Suzanne nooit verveelt. “Alleen de grootbouw is door een aannemer gedaan, de rest doen we allemaal zelf. Trots kijk hij om zich heen, “Kijk, het hekwerk en de kooien van de dieren, die hebben we samen in elkaar gezet.

“Wij zijn heel trots op het lef en de inzet die Martijn en Suzanne Ā hebben voor dit project”

Beide zijn afkomstig uit Rotterdam en vrijwel hun hele leven al verbonden met recreatiegebied ā€˜de Rottemeren’. “Wij willen dit pand op laten gaan in de natuur, straks groeit er groen op het dak en alles moet zo natuurlijk mogelijk gaan. De (Dexter) koeien hebben bijvoorbeeld geen hulp nodig bij een bevalling en de eieren die de kippen leggen gebruiken we in de brasserie”.

Ook worden er samenwerkingsverbanden gezocht met bijvoorbeeld boeren die streekproducten leveren en bedrijven die zo natuurlijk mogelijk werken.Ā 


Het ijs dat op deze feestelijke dag werd geserveerd is afkomstig van IJsboerderij De Oude Schuur, waarvan de melk om het ijs te maken, afkomstig is van eigen weidekoeien.


Wethouder Daan de Haas, die graag fiets in deze omgeving, is nauw betrokken geweest bij dit project. De Haas met landschap en recreatie in zijn portefeuille en bestuurslid van het Recratieschap Rottemeren feliciteert Martijn met de opening. Dit mooie initiatief bij de entree van de polder is voor wandelaars en fietsers interessant en door de pas aangelegde steiger ook voor watersporters is het een mooie plek om te ontspannen.

“Deze boerderij voor iedereen is een aanwinst voor de polder”
wethouder Daan de Haas

De Koeienstal is geopend op:
Woensdag van 9 tot 17.30 uur
Donderdag van 9 tot 17.30 uur
Vrijdag van 9 tot 17.30 uur
Zaterdag van 9 tot 17.30 uur
Zondag van 10 tot 17.30 uur
(Maandag en dinsdag gesloten)
Meer info:
https://dekoeienstal.nl
Zuideinde 14 Zevenhuizen (ZH)

Foto’s en tekst: Jacolien Rog

Advertentie