8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Manifest: “Vijfde Dorp ook voor senioren” (video)

Het SamenwerkingsVerband Ouderenbelangen (SVO) Zuidplas heeft afgelopen week een manifest aangeboden aan het college van B&W in Zuidplas. De gezamenlijke ouderenbonden willen met het manifest “Vijfde dorp ook voor senioren” aandacht voor onder meer goed openbaar vervoer, niet te hoge bouw, een Knarrenhof en een niet te lage parkeernorm.

Het SVO was teleurgesteld dat er in het collegeakkoord niet de term ouderen voorkwam en wil zeker stellen dat de mening van ouderen wordt meegenomen in het maken van plannen voor het vijfde dorp. Wethouder Schuurman nam het manifest samen met wethouder de Haas in ontvangst en bedankte het SVO voor haar inbreng. Hij beloofde niet alleen de inhoud mee te nemen maar ook in gesprek met deze organisatie te blijven in de toekomst.

Tijdens het gesprek liet wethouder Schuurman weten dat er nu al een mogelijke doorbraak voor een Zuidplashof of Knarrenhof aankomt maar kon daar nog niet te veel over zeggen. Wethouder de Haas benadrukte dat er in de aanbesteding voor de nieuwe openbaar vervoer concessie ook meer aandacht is voor het vervoer voor doelgroepen zoals bijvoorbeeld het WMO vervoer. Siem van Loon (SVO) weet uit zijn eigen wethouderervaring dat de parkeernorm van 1,1 auto per woning te weinig is. Lees hier het gehele manifest.

Advertentie