8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Felicitaties vanuit Platform Middengebied Zuidplaspolder voor de BBB

Op donderdagavond 20 april kreeg een afvaardiging van de BBB waaronder de verkozen statenleden Heidi Looy en Niels Oosterom en waterschapkandidaat Nieuwenhuise de felicitaties van het platform Middengebied Zuidplaspolder voor de overwinning bij de laatste verkiezingen.

De BBB werd door het platform bijgepraat over de zorgen die leven met oog op de ontwikkeling van het middengebied van de Zuidplaspolder. De BBB is in Provinciale Staten de grootste partij en is in onderhandeling VVD, CDA, GroenLinks en Partij van de Arbeid. Uiteraard viel de vraag of de ontwikkeling van de Zuidplaspolder een breekpunt is in de coalitieonderhandelingen maar daar lieten de afgevaardigden weten dat er maar 2 harde breekpunten zijn.

Voor de partij is het verplicht uitkopen van boeren en het neerleggen van grote zonnevelden op weilanden niet bespreekbaar maar gaven ook aan dat de onderhandelingen nog lopen. Wel is de partij kritisch over het plan in de Zuidplaspolder. Niels Oosterom legde uit dat vooral bouw aan de steden het probleem van woningnood moet oplossen. Waterschapcollega Nieuwenhuis vulde aan dat hij zich ernstige zorgen maakt over de locatie en het waterpeil waarbij hij vreest dat de grond dan in de omliggende gebieden omhoog wordt gedrukt.

De BBB en het platform hebben al eerder met elkaar gesproken over de plannen. Het platform is kritisch en bestaat uit bewoners én ondernemers uit het gebied. Het platform zelf gaat aankomende week in overleg met het college van Zuidplas. over de polder.

Advertentie