8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Klassieke brommertocht sponsort verzorginstehuis Zevenster voor dagje uit (+video)

Bezig zijn met je hobby èn doneren aan goed doel tegelijk, dit kon op zaterdag 22 april waar vele klassieke-bromfiets liefhebbers uit heel het land naar Zevenhuizen kwamen voor een toertocht in de omgeving.
Zundapp, Honda, Kreidler, in oude staat of met special paint, voor La Baraque stonden maar liefst 176 brommers op het plein die bewonderd konden worden. De toertocht werd gestart met een rondje om het verzorgingstehuis (vaste prik) waar diverse bewoners en personeel de rijders uitzwaaiden.

Daarna werd gereden door Moerkapelle, Benthuizen, Hazerswoude-dorp, waar een sponsor koffie geregelde voor de rijders. Daarna werd de tocht doorgezet naar Boskoop, Zwammerdam, Bodegraven aldaar naar Goedhart Motoren. Hier hadden zij een goed hart om ruimte in het pand te creëren om de rijders te laten schuilen tegen de regen.

De Reeuwijkse Plassen werd door het tegenvallende weer overgeslagen. Er werd gereden via Reeuwijk Dorp naar Gouda en via de Knibbelweg weer naar Zevenhuizen. De toertocht verliep ondanks het tegenvallende weer goed, er waren wat uitvallers maar met zoveel hobbyisten viel er nog wel wat te repareren onderweg.

Er werd meer dan 2.500 euro opgehaald door de bestuurders en meerdere ondernemers waaronder hen, die een extra duit in het zakje deden.

De video is hieronder te bekijken:

 

Foto, tekst en video: Jacolien Rog

Advertentie