8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Nieuw tankstation van Tinq op Kleine Vink Nieuwerkerk in gebruik genomen

Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een tankstation erbij. Op bedrijventerrein De Kleine Vink is tegenover de sporthal (en de Hornbach) een onbemand tankstation van Tinq geopend welke 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. In de directe omgeving is al een Esso tankstation en verderop in Nieuwerkerk is een Tango in Dorrestein.

De komst van een benzinestation is niet grootst bekend gemaakt en op sociale media vroegen mensen zich af of het wel op deze plek toegestaan is. De woordvoeder van de Gemeente Zuidplas heeft, na consulteren van de ODMH, laten weten dat er al in 2021 een omgevingsvergunning is verleend aan Tinq.

Volgens Zuidplas is er tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan en bij de in 2021 aangevraagde omgevingsvergunning een beoordeling op veiligheidsaspecten geweest om dit tankstation tegenover een sportaccomodatie te vestigen. Tankstations zonder LPG installatie hebben niet de hoogste milieucategorie en dat is vastgelegd in het bestemmingsplan.

Er kan dan ook geen LPG worden getankt bij de nieuwe Tinq. Voor toekomstige wasboxen loopt nog een vergunningsaanvraag. Tinq is een onderdeel van Gulf Oil.

Advertentie