8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Feestelijke viering speeltuin De IJsselkids

Zaterdag 13 mei werd speeltuin IJssekids in Nieuwerkerk a/d IJssel omgetoverd tot eenĀ  feestlocatie voor kinderen. Dit omdat het 15 jarig bestaan van de speeltuin werd gevierd.

Naast de vaste speeltoestellen konden de kinderen voor een klein prijsje meedoen aan diverse activiteiten. Sponsoren en vrijwilligers maakten het mogelijk om een prijs te winnen bij het ‘rad van avontuur’. Kleurboeken, puzzels, bidons en zelfs een kinder- hogedrukspuit om de ouders te helpen met schoonmaken, er ging geen kind met lege handen naar huis.

Sportstichting Zuidplas sponsorde de speeltuin met een groot bedrag waardoor er luxe activiteiten als springkussens en een treintje ingehuurd konden worden.

Met het treintje kon een rondje om de speeltuin gemaakt worden.

Voor een euro kon een kaart gekocht worden waar diverse versnaperingen op stonden. Pannenkoeken, cupcakes, kibbeling, snoep en drinken.

15 jaar geleden startte drie vrijwilligers Nelleke Kraat, Henrieke de Goede en Conny de Jong met het opzetten van de speeltuin. Gelukkig zijn er inmiddels meerdere vrijwilligers aangesloten om de speeltuin tot een leuke en veilige plek te maken.

Aan zowel jongens en meisjes werd gedacht. Zo kon er een sleutelhanger van kralen gemaakt worden en met stoere lego worden gespeeld.

The Game Inn verzorgde diverse spelletjes zoals het Weerwolvenspel. Het doel van dit spel is om onderling de weerwolven te ontmaskeren.

De speeltuin draait geheel op vrijwilligers. Niet alleen buiten schooltijden kan er gespeeld worden, ook zijn er scholen binnen en rondom Zuidplas die een ochtend of middag de speelplek afhuren. Ben je op zoek naar sociaal vrijwilligerswerk? De speeltuin kan je goed gebruiken! Stuur dan een mail naar: info@speeltuinijsselkids.nl.

De speeltuin is gevestigd op de Kleinpolderlaan 100 in Nieuwerkerk aan den IJssel en geopend op:

  • Weekend vanaf 11 uur
  • Doordeweeks: ā€“ vanaf 13.00 uur , behalve ā€“ woensdagmorgen dan vanaf 10 uur voor de peuterochtend (tot 4 jaar) of ā€“ vakanties: vanaf 10.00 uur (de peuterochtend komt dan te vervallen)
  • De speeltuin sluit iedere dag om 17:00 uur.

     

Advertentie