8.5 C
New York
zaterdag 25 mei 2024

Tentoonstelling : van afval tot kunst


Elk schooljaar kiest de kindergemeenteraad een project uit om uit te voeren. Dit jaar gingen de raadsleden, samen met hun klasgenoten, van afval kunst maken. De mooie eindproducten staan deze maand nog tentoon in het gemeentehuis.

Een jury verkoos de kunst van basisschool De Terp, een zilveren kerstboom gemaakt van afval, als mooist. Kindergemeenteraadslid Bodine Hoogendijk heeft daarmee een bezoek van een WasteBar gewonnen voor op haar schoolplein in Nieuwerkerk. Bij een WasteBar kun je een drankje of een snack halen en betalen met zwerfafval, zoals blikjes en sigarettenpeuken.

Met de tentoonstelling sluit deze kindergemeenteraad haar periode af, afgelopen week werd Saar Hoogendoorn al verkozen tot nieuwe kinderburgemeester.

Advertentie