8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

Rommelmarkt Nieuwerkerk aan den IJssel levert bijna dertigduizend euro op

Heerlijk weer en gezellig druk. Ook dit jaar was de Nieuwerkerkse rommelmarkt een succesvol evenement. Ruim honderdvijftig vrijwilligers hebben hiermee bijna dertigduizend euro opgehaald voor goede doelen.

Weer een grote rommelmarkt

In 2019 organiseerde de Hervormde Kerk voor het laatst een grote rommelmarkt in Dorrestein. Deze rommelmarkt is een begrip in Nieuwerkerk en daarbuiten. Na twee jaar Corona begon het met een kleine rommelmarkt vorig jaar. Dit jaar zette de organisatie een stap naar de oude vertrouwde rommelmarkt. Met een opbrengst van dertig duizend euro gaat het weer de goede kant op: van 10.000 euro in 2022 richting de 45.00 euro die in 2019 werd opgehaald. Of ze die score de komende jaren gaan halen is echter de vraag. De organisatie heeft namelijk besloten geen grote meubelen meer te verkopen, vanwege de kosten van de opslag.

Goede doelen

De opbrengst komt ten goede aan verschillende goede doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar de Hervormde Gemeente zelf. Daarnaast zijn er vijftien andere doelen die ondersteund worden, waaronder gevangenzorg Nederland, vluchtelingenhulp en hulp aan mensen in Unter Karpaten (West-Oekraïne).

Hergebruik

Vrijwilliger Marien Mulder ondersteunt de rommelmarkt al vijfentwintig jaar. Traditiegetrouw staat hij bij de lampen. “Door de rommelmarkt worden overbodige spullen niet weg gegooid. Dit hergebruik levert een mooie bijdrage aan de duurzaamheid in Zuidplas”. Ook wethouder Schuurman deed hieraan mee. Hij geeft twee schemerlampen een tweede leven, die hij in de marktkraam van Mulder kocht.

Heel Nieuwerkerk bakt

Naast tweedehands spullen konden bezoekers ook meedingen naar de titel van meesterbakker bij  ‘Heel Nieuwerkerk bakt’. Ook de hiervoor gebakken taarten leverden, samen met een kop koffie, een bijdrage voor de opbrengst voor de goede doelen. Bij de volwassen ging de titel naar de bakker van een taart in de vorm van een kistje fruit. Een prachtige taart met fruit van Lisa en Sarah was de winnaar bij de kinderen.

De winnaar bij de kinderen
Heel Nieuwerkerk bakt
De winnaar bij de volwassenen
Advertentie