8.5 C
New York
maandag 22 april 2024

VVD stelt communicatie rond werkzaamheden ter discussie

De VVD fractie heeft bij monde van raadslid Van Wijnen de communicatie rond de werkzaamheden aan de Noordelijke Dwarsweg ter discussie gesteld tijdens het vragenkwartier van afgelopen gemeenteraad.

De fractie stelde dat er wel via borden en berichten op social media was gecommuniceerd maar niet via brief of via een bericht in de media duidelijk was gemaakt. “Uiteraard is ons bekend dat de uitvoerder van de werkzaamheden verantwoordelijk is voor de communicatie over dit soort werkzaamheden. Helaas zien we vaak dat dit niet goed verloopt en dat lijkt ook hier het geval” aldus de liberalen. De VVD had tevens de vrees dat de werkzaamheden het verkeer van de autocross zou stremmen. Ook leek er niks bekend te zijn over de stremming van de buslijnen.

Volgens van Wijnen mag er ook gekeken worden naar de manier waarop de gemeente communiceert naar haar inwoners : “Op een vraag van een inwoner over deze borden werd men netjes verwezen naar Liander en KWS Infra. De inwoner vraagt naar een telefoonnummer van de contactpersoon. Het antwoord van de gemeente: ‘Ik heb daar geen telefoonnummer van maar 2 seconden googlen kwam op deze pagina terecht: https://www.liander.nl/contact-met-liander”

Wethouder Zijlstra legde uit dat er de ochtend van de raadsvergadering alsnog brieven waren bezorgd door de aannemer wat wel rijkelijk laat was. De omleiding van bus 383 door de werkzaamheden aan het Noordeinde, was dat weekend niet van toepassing. Hij vreesde niet dat de autocross er last van zou hebben omdat verkeer hiervan niet op de Noordelijke dwarsweg komt.

Hij benadrukt dat communicatie wordt gedaan door een aannemer en dat de gemeente hier op toeziet. Hierop moet meer regie komen, dat gaat hij bekijken met team openbare ruimte. Hij hield de reactie van de gemeente op de werkdruk want men krijgt volgens hem daar 900 berichten per jaar. Hi was wel van mening dat de reactie wat meer empathie mocht hebben vanuit de gemeente.


Naschrift reactie

Gouwe IJssel Nieuws heeft meerdere malen verzocht om bij werkzaamheden de lokale pers over afsluitingen te informeren. Volgens de gemeente wordt dat alleen gedaan bij grote projecten als de weg langer dan twee weken afgesloten is. In de praktijk ziet de redactie hier nooit persberichten over binnenkomen.


Omdat niet iedereen altijd de gele borden leest, probeert de redactie dit altijd na te gaan via andere kanalen zoals Melvin. Helaas staan werkzaamheden vaak niet op de website van de gemeente zoals nu de afsluiting van de Zuidplasweg in Nieuwerkerk. De redactie hoopt dat de gemeente eens de kracht gaat zien van lokale media (en verder dan haar pagina in Hart-van-Holland) en de free publicity door een kort persbericht de lokale nieuwssites te gebruiken om haar inwoners breed te informeren.

Advertentie