8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Buurtbarbecue aan de Vecht in Nieuwerkerk georganiseerd door woongroep Nova

Op zaterdag 20 mei heeft woonhuis Nova aan de vecht in Nieuwerkerk a/d IJssel een buurtbarbecue georganiseerd. De woongroep is bijna een jaar gevestigd aan de Vecht in Nieuwerkerk maar van een kennismaking was nog geen sprake geweest. Met het doel om de woongroep en de direct omwonenden dichter bij elkaar te brengen.

De woongroep bestaat momenteel uit zes volwassenen met een lichtverstandelijke beperking.
Vanuit overheid en gemeenten wordt het gestimuleerd om mensen met een beperking te laten participeren in de samenleving. Een voorbeeld daarvan zijn woongroepen in de wijk.


Helaas resulteert dit vaak in een geïsoleerde woning die weinig tot geen contact heeft met de rest van de buurt” legt Vincent Greveling, organisator en woonbegeleider van Nova uit in het persbericht. “Hier wilden wij verandering in brengen om onze bewoners daadwerkelijk kennis te laten maken met de mensen die ze op straat tegen kunnen komen, maar ook zeker om de kloof en mogelijke vooroordelen van de buurtbewoners m.b.t. een woongroep en mensen met een beperking te verminderen. Onze barbecue had het thema, beter een goede buur dan een verre vriend

Het evenement was een enorm succes. De in totaal zo’n 20 buurtbewoners werden met een welkomstdrankje ontvangen in de achtertuin van de woning, waarna er direct veel onderling contact ontstond. De cliënten van woonhuis Nova verzorgde de barbecue. Er werd veel interesse in onze cliënten getoond door de aanwezigen. Veel buurtbewoners waren erg benieuwd naar het wonen op een woongroep en de hobby’s en interesses van de cliënten. Hieruit vloeide erg leuke gesprekken onder het genot van lekker eten en prachtig zonnig weer.

Aanwezig was ook wethouder van gemeenste Zuidplas, Frans Klovert: “Dit evenement is een mooi initiatief van de Woongroep! Door het in contact brengen van de partijen is er duidelijk onderling begrip ontstaan. Als wethouder binnen de gemeente heb ik dit helaas ook vaak op andere manieren meegemaakt. Duidelijk is dat het contact tussen de woonvorm en de buurtbewoners is verstevigd en dat de partijen elkaar weten te vinden in de toekomst.”

Één van de cliënten vind het prettig om ‘s avonds een stuk te wandelen. In gesprek met een van de buren kwam deze gedeelde hobby ter sprake. Hieruit volgde de afspraak om binnenkort samen een stuk te gaan wandelen. “Dit is een prachtig voorbeeld van wat wij als woongroep wilde bereiken. De drempel weten te verlagen om een fijne woonsfeer te creëren voor onze bewoners die ook buiten de grenzen van de woning rijkt.” aldus Vincent Greveling.

Advertentie