8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Veel animo voor ‘rij mono’-actie bij voetbalvereniging Nieuwerkerk

Op zaterdag 20 mei 2023 heeft de afdeling Zuidplas van Veilig Verkeer Nederland jonge voetballers kennis laten maken met het niet MONO rijden op de fiets. Op een fiets, in combinatie met een virtual reality-bril, konden de voetballers in een veilige setting kennismaken met de gevaren van het gebruik van een mobieltje tijdens het fietsen.

Er was heel veel animo onder de jeugd om het een keer te proberen. Voetballers houden wel van een uitdaging en die werd dan ook met beide handen (aan het stuur!) aangegrepen. En het viel niet mee om je al append door het verkeer te bewegen. De organisatie mocht vele positieve reacties van de ouders in ontvangst nemen. Waarbij soms werd bekend, dat ook de ouders niet altijd de mobiel onaangeroerd laten Tijdens de deelname aan het verkeer.

Deze actie werd georganiseerd met de enthousiaste medewerking van voetbalvereniging Nieuwerkerk, gemeente Zuidplas, het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid (ROV) en als uitvoerende instantie ‘Responsible Young Drivers’.

Advertentie