8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Trekkertrekkie Moerkapelle 2023; veel bier en vooral plezier (+video)

Zaterdag 3 juni trok de familiedag Trekkertrek vele mensen naar het einde van de Herenweg in Moerkapelle. In de 6e editie van de familiedag werden van 9.00 tot 22.00 uur wedstrijden gereden met voertuigen in diverse zwaarteklassen. De truck- en tractorpulling sport laat de bestuurders een zware slede naar de 100 meter trekken. Als de eindstreep gehaald wordt noemt men dit een Full Pull.

In Moerkapelle wordt op een kleibaan gereden, deze baan geeft de voertuigen meer grip dan een zandbaan. Tussen de trekken door wordt de baan geëgaliseerd en vastgereden om iedereen gelijke kansen te geven.

Elk jaar wordt een Miss Trekkertrek gekozen. Dit jaar werd de mooie dame Esther Kaashoek uit Benthuizen verkozen. De Miss feliciteert de winnende deelnemers.

Het evenement trekt publiek in alle leeftijden aan. Met bars en eettentjes aan beide zijden van de wedstrijdbaan was het goed vertoeven op het terrein. Met gekochte muntjes kon er heel de dag naast drankjes ook lekker gegeten worden, kramen met broodje kipsate, Pulled-Pork, patat, worst en ijs werden alle druk bezocht.

Mederganisator Joke vd Spek:

” het is hartverwarmend hoeveel vrijwillige hulp wij elk jaar weer krijgen “

“We zijn super blij met de topsfeer tijdens dit evenement, zowel onder de deelnemers als publiek.” De zeven organisatoren van dit evenement kijken uit naar volgend jaar. Voor de kerst begint de organisatie alweer me het organiseren van Trekkertrek 2024.

Er waren ook kramen met speelgoed als trekkers, klompen in kleine en grote maten,  en merchandise te vinden op het terrein. Dit jaar gaat de opbrengst naar KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij is een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Voor de kinderen waren veel activiteiten op het terrein te vinden, waaronder natuurlijk de kinder-trekkertrek, de speelkraantjes, schminken, springkussens, stormbaan, speelzand, traptrekkers en zweefmolen.

De compilatievideo is hieronder te bekijken:

Foto’s, video en tekst Jacolien Rog

Advertentie