8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Niemo Barracuda tweede plaats in Bückeburg

Een zeer groot aantal zwemmers waren vorig weekend op vrijdagmiddag met de bus afgereisd naar de Duitse zusterstad Bückeburg voor de jaarlijkse “Bergbad-Pokal-Schwimmfest”. Een groep vrijwilligers was ’s ochtends om 6:00 uur vertrokken richting Duitsland, aangekomen met temperaturen rond de 30 graden, om het tentenkamp op te zetten voor de zwemmers.

Traditiegetrouw stopte de bus bij een grote M voor het avond eten want hoofdcoach Walter Rolloos zegt altijd dat dit weekend ook bestaat uit veel plezier maken. Toen men laat in de avond arriveerden in Bückeburg stond er nog een kop soep met een broodje en daarna snel de tent in om te slapen.

Zaterdagochtend staan nog voor het kraaien van de haan de eerste zwemmers al klaar voor een warming up want de 200 meter wisselslag dames staat op het programma, en wat een start beleven de dames, zowel Jinth Engelse als ook Mila Oomens eindigen als eerste bij de junioren en de jeugd.

Bij de senioren beleefde we een ontzettende spannende strijd tussen Anouchka Bos en Denise Boereboom welke werd bekroond door goud en zilver. Als kers op de taart wonnen deze vier dames ook beide koninginnen estafette afstanden : vier keer 50 meter vrijeslag en de vier keer 100 meter wisselslag. De trend was dus door de dames gezet en totaal haalde deze vier dames eenentwintig gouden, acht zilveren en drie bronzen medailles.

Aan het einde van het toernooi ontving Jinth Engelse de individuele prijs voor het hoogst aantal punten en Anouchka Bos kreeg voor de winst op de 200 meter schoolslag de “Horst Sorban wisselbeker”.

Bij de heren jeugd stak Myron Artemenko met kop en schouders boven de rest uit, met negen individuele starts mocht hij negen keer het hoogste podium betreden om een gouden medaille te krijgen. Dezelfde prestatie haalde Isai Shields bij de junioren, ook hij zwom negen gouden medailles bij elkaar op de individuele afstanden. Lars Stout zwom op zijn negen afstanden alle kleuren van het podium bij elkaar, twee gouden, zes zilveren en een bronzen medaille.

Als speciale uitsmijter tijdens de 200 meter schoolslag zwommen de coaches Walter Rolloos en Henk Shields in dezelfde serie als hun pupillen, dit leidde tot grote hilariteit bij de overige Barracuda zwemmers die langs het bad stonden aan te moedigen.

Advertentie