8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Feestelijke opening speeltuin 12+ in Zevenhuizen

De wijk Koningskwartier in Zevenhuizen is vanaf vandaag een speeltuin rijker. Woensdagmiddag 28 juni werd de nieuwe speeltuin, die qua leeftijd breed ingezet is, feestelijk geopend door onder andere de nieuwe kinderburgemeester Saar Hoogendoorn.

“Zo leuk, een leuke speeltuin voor iedereen”

Kinderburgemeester Saar Hoogendoorn

De speeltuin is bedoelt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Een leeftijd waarin het mediagebruik van kinderen vaak toe neemt. Wethouder Frans Klovert, (Jeugd, Gezondheid en Cultuur) onderschrijft het buiten bewegen en echt contact maken met elkaar.

Freestyle voetballer, Rowdy Heinen, vertoonde zijn kunsten aan de aanwezigen en hield de bal vele minuten van de grond. De kunstenaar werd ingehuurd door de maker van de speeltuin Yalp (Sport- en speeltoestellen).

Sportstichting Zuidplas organiseerde diverse activiteiten voor de aanwezige kinderen.

Een aantal leden van basketbalvereniging De Waterdragers uit Nieuwerkerk a/d IJssel lieten kinderen kennismaken met de sport. Er zijn nog nieuwe leden welkom bij de vereniging.

Hier werden dobbelstenen gegooid en volgden de kinderen de fitnessmat met oefeningen.

Boksen, evenwichtsoefeningen, gewichtheffen, veel kinderen bleven totdat zij echt naar huis moesten voor het avondeten.

Op maakzuidplas.nl vind je actuele informatie over participatie binnen de plannen en projecten van de gemeente Zuidplas. Je ziet wat er op dit moment speelt in de gemeente, welke digitale sessies je kunt bijwonen en hoe je per project een idee kunt aandragen of een mening kunt geven.

Foto’s en tekst: Jacolien Rog

Advertentie