8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Maarten van der Weijden vertelt Comeniusleerlingen zijn inspirerende levensverhaal

24 uur na de finish van de Elfstedentriatlon stond Maarten van der Weijden maandagmorgen 26 juni al weer op het podium van het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel. Hij vertelde zo’n 600 jonge leerlingen over het belang van goede gezondheid en welzijn. Ook deelde hij zijn levensverhaal, waarin doorzettingsvermogen en vastberadenheid doorklinken.

De leerlingen waren onder de indruk van zijn verhaal en stelden er interessante vragen over, bijvoorbeeld over het kunnen ‘overwinnen’ van kanker.

Campusweek

Maarten van der Weijden trad als eerste spreker op tijdens een driedaagse campusweek op het Comenius Lyceum. Deze week is georganiseerd om de leerlingen van leerjaar 1 tot en met 4 een inspirerend en educatief programma aan te bieden rond thema’s die voortvloeien uit de duurzaamheidsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. De leraren van de school hebben tijdens deze dagen gelegenheid om zich bezig te houden met ontwikkelen van het onderwijs voor het volgende schooljaar.

Sprekerssessies en workshops

Voor de drie dagen in Capelle waren als thema’s gekozen:

  • mentale en fysieke gezondheid (maandag 26 juni),
  • vrede, justitie en sterke publieke diensten (dinsdag 27 juni) en
  • diversiteit, gelijkheid en inclusie (woensdag 28 juni).

De leerlingen kunnen op een campusdag telkens naast de sprekerssessie een workshop volgen. Als workshops werden op maandag aangeboden: yoga, mental health, gezond koken, ice bath en boksen.

Elfstedentriatlon

De Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden bestond uit 200 km zwemmen, 200 km fietsen en 200 km wandelen met zo min mogelijk rust. De sportieve topprestatie vond plaats van 18 tot en met 25 juni; er werd ruim 3,7 miljoen euro mee opgehaald voor kankeronderzoek.

Meer informatie: https://www.campusnederland.nl/nieuws/campusnl-college-tour-maarten-van-der-weijden/ en www.comenius.nl

Advertentie