8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Kleuterpad afgesloten door gevaar vallende takken

Een deel van het Kleuterpad in Nieuwerkerk aan den IJssel is per direct afgesloten voor al het fiets- en voetgangersverkeer. Het gaat om het deel tussen de Ing. Leemanstraat en de Schoolstrat. De gemeente Zuidplas heeft deze drastische maatregel zaterdag genomen op advies van de Brandweer. Dat schrijft ze maandag op haar eigen sociale media “In verband met mogelijk vallende takken, is het Kleuterpad in Nieuwerkerk aan den IJssel tot nader orde afgesloten voor fietsverkeer”.

Volgens de gemeente dreigde dit weekend uit een van de bomen een grote tak te vallen. Deze is op last van de brandweer verwijderd. Op dit moment is de gemeente aan het onderzoeken hoe het met de boom gaat en welke maatregelen men moet nemen. De gemeente heeft hier een aantal dagen voor nodig.

Het gaat om een ander deel van het Kleuterpad dan het deel waarlangs een rij knotwilgen staan. Hierover ontstond in juni ophef toen de gemeente deze gezonde knotwilgen wilde kappen. Het gaat nu om het deel vlakbij het begin van de Schoolstraat. Hier staan drie grote Essen die mogelijk last hebben van de essentakkensterfte. Dit is een ziekte die veel Essen in Nederland treft. Ook in Zuidplas zijn er veel bomen die hier last van hebben.

Advertentie