8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

Video Unicef kinderrechtenfestival van groep 7 Nieuwerkerkse Gideonschool veel bekeken

Nadat Jeugdbestuurder Shifra Loman van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard een gastles had gegeven zijn de kinderen aan de slag gegaan met het onderwerp wonen op een laag punt. Een van de gemaakte tekeningen is uiteindelijk uitgemond in een minifilm die groep 7 van de Gideonschool aan het Kroonkruid in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben gemaakt.

Filip Braams van Hollywood in de Klas legt uit : “Een heel lang verhaal maar na contact met de leerkracht van groep 7, heeft de klas tekeningen gemaakt over deze gastles en gezamenlijk hebben we gebrainstormd over een filmscript“. De video gaat over een groepje angstige leerlingen die horen dat ze 7 meter onder zeeniveau wonen. Zij schrikken ze rot, wat als de dijken doorbreken. De waaghalzen uit de klas gaan in de dijk graven omdat ze denken dat er een oude schat ligt begraven, en dan wordt het pas echt gevaarlijk.

Sinds de premiere is de video al 76.000 keer bekeken. De video benadrukt artikel 24; Recht op veilige leefomgeving, van het kinderechtenverdrag van Unicef. Foto boven is de kaart waarmee het idee voor de video is ontstaan.

Advertentie