8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Kabelbaan voor Hennipgaarde van inwoners Zevenhuizen

Op woensdagmiddag was het dan zover, de kabelbaan in natuurspeeltuin de Hennipgaarde werd officieel in gebruik genomen. Het speeltoestel stond al jaren op de favorietenlijst van kinderen in Zevenhuizen. Door een ontwerpwedstrijd via de basisscholen in het dorp werd duidelijk dat er ooit een kabelbaan moest komen. Maar hoe, want de gemeente gaf geen reactie op de aanvraag van het geliefde speeltoestel.

Na goedkeuring van Staatsbosbeheer ging het bestuur van ‘Vrienden van de Hennipgaarde’ zelf aan de slag voor financiering. In mum van tijd, en op eigen initiatief spaarden vele inwoners van Zevenhuizen de kabelbaan bij elkaar. Diverse partijen als de Lions-club, de plaatselijke Regiobank en agrarisch loonbedrijf Dijkshoorn, zetten zich in voor de uitbreiding van de natuurspeeltuin.

Een crowdfunding-actie werd op 1 april 2023 gestart, de Lions-club verkocht planten en bloemen om een grote bijdrage te leveren in de pot die met maar liefst 10.000 euro gevuld moest worden. In slecht 5 weken tijd werd het bedrag bij elkaar gespaard via een inzamelingsactie. Er is zelfs voldoende voor het  onderhoud van de kabelbaan.

Hoe mooi dat we dit samen hebben kunnen realiseren

Petra Wittenburg

Het bestuur van stichting  ‘Vrienden van de Hennipgaarde’, die in 2017 de speelpolder ontwikkelde, is trots op de samenwerking met alle partijen. Met Staatsbosbeheer is de samenwerking goed verlopen, deze is verantwoordelijk voor de veiligheid en onderhoud en van de speelpolder en het hele gebied van de Hennipgaarde.

Via de facebookpagina van de stichting is te volgen wat er zoal gebeurt de speelpolder. De Vrienden van de Hennipgaarde organiseert ook diverse activiteiten op het gebied van spelen, bewegen en ontmoeten en nodigt kinderen uit die lekker vies mogen worden!

Advertentie