8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Aad maakt mensen blij met boeken en met donaties

De afgelopen jaren zijn diverse organisaties in Zuidplas, zoals Zuidplas Helpt en speeltuin de IJsselkids, blij gemaakt met een donatie van Aad Pausma. Aad is gepensioneerd en gepassioneerd door boeken. Aan de Eerste Tochtweg heeft hij een opslag box waar vermoedelijk meer boeken staan dan in de bibliotheek in Nieuwerkerk.

In 2022 was het voor Aad een topjaar: ruim €4.000,00 kon er worden weggegeven aan goede doelen. Hij noemt ze met enige trots op: Bijna €2.000,00 via de Lions en in samenwerking met Stichting ZO waarmee een dagje uit voor meer dan 20 jonge mantelzorgers werd gefinancierd, bijdrage voor 3 eenoudergezinnen die (na overleg en goedkeuring van de bewindvoerder) een weekendje zijn weggeweest, tijdens de warme zomer zijn er uit de boekenopbrengst twee dagen lang ijsjes uitgedeeld in speeltuin de IJsselkids en In december zijn 150 chocoladeletters uitgedeeld via de “Voedselbank”, “Boodschappenkast” en de “Bomenbuurt”. (tekst gaat onder foto verder)

Aad zamelt boeken, Lp’s, singeltjes, cd’s of dvd’ s in bij opruimingen of als mensen deze kwijt willen. Hij verkoopt ze vervolgens op rommelmarkten of online via zijn tweedehandsaccount op bol.com of op marktplaats. Pausma vraagt zeker niet de hoofdprijs, maar geniet van zijn enorme verzameling in zijn opslag box. “Wie een afspraak maakt, kan hier komen neuzen in alle genres die ik heb, onder genot van een kopje koffie of thee. Dat staat ook klaar voor mensen die willen komen inleveren.”

In zijn collectie staan boeken van modern genre, sport (zoals 3 boeken van de Nieuwerkerkse journalist Peter Schilthuizen), strips, oudhollandse Proza, diverse thrillers maar ook geschiedenisboeken, waaronder van de vorig jaar overleden Adri den Boer. Onder het uitzoeken geniet Aad van zijn passie en luistert muziek. De opslagbox is daarmee een soort boeken mancave. Pausma is vooral dankbaar dat hij zoveel boeken krijgt, waarmee hij zoveel weer kan betekenen voor andere mensen in Zuidplas.

Wie wil komen snuffelen, of juist platen, singeltjes, Dvd’s of boeken kwijt wil, kan altijd contact opnemen via de whatsapp op telefoonnummer 06 373 045 89

Advertentie