8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Europapad Nieuwerkerk tot 11 augustus gestremd door uitloop werkzaamheden

Het Europapad in Nieuwerkerk aan den IJssel is tot en met 11 augustus gestremd voor de aanleg van de RoCa leiding tussen Zevenhuizen en Capelle aan den IJssel. De werkzaamheden zijn uitgelopen door de vondst van een gasleiding die niet bekend was en het slechte weer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Zuidplas weten op vragen van Gouwe IJssel Nieuws na onduidelijkheid op de borden en op de websites. Inmiddels is deze informatie weer up-to-date.

Op 13 juli werd deze leiding geraakt bij het Europapad en afgesloten. Het Europapad is het fietspad tussen de Eerste Tochtweg en de Ringvaartlaan, parallel aan de Europalaan. “Tijdens het ontgraven van de sleuf aan de Ringvaartlaan is een gasleiding aangetroffen. Hierdoor zijn de werkzaamheden kortstondig stil komen te liggen om de exacte ligging te bepalen en onze werkwijze aan te passen.” aldus de Gasunie. Deze leiding komt ook niet naar voren bij de zgn. KLIC-melding: het Kabel- en leidingenregister vult de aannemer aan in een brief aan de inwoners. Die laat weten dat de slechte weersomstandigheden voor extra vertraging zorgt.

De werkzaamheden hadden al half juni klaar moeten zijn volgens een eerdere planning maar de verwachting is dat tot en 11 augustus het fietspad dicht is. Daarna zijn er vooral werkzaamheden op privé terreinen en wordt er geen overlast meer verwacht op andere plekken in Zuidplas. De Ringvaartlaan is al sinds half juli weer opengesteld.

De Gasunie legt een nieuwe gasleiding aan, die later gebruikt kan worden als waterstofleiding. Deze leiding komt vanaf het meet- en regelstation aan de Zuidelijke Dwarsweg en is daar gekoppeld aan een gasleiding met geïmporteerd gas. Dit gas heeft een hoogcalorische waarde in tegenstelling tot het gas wat nu in de RoCa centrale in Capelle aan den IJssel wordt gebruikt. Daar wordt nu nog op laagcalorisch gas uit Groningen verstookt.

Advertentie