8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Fietspad langs Europalaan in Nieuwerkerk 4 maanden afgesloten

Het fietspad tussen de Westringdijk en de Parallelweg-Zuid nabij Hotel van der Valk, het Europapad, is vanaf 15 februari afgesloten in verband met de aanleg van een gasleiding onder het park. Er worden in totaal 22 bomen gekapt en enkele jonge bomen worden uitgegraven en verplaatst.

“De aanleg wordt gerealiseerd door middel van diepe boringen. Zo wordt tijdens de aanlegfase hinder als gevolg van graafwerkzaamheden zo veel mogelijk beperkt. Om de leiding te kunnen aanleggen worden tijdelijke werkterreinen en werkstroken ingericht. Hier wordt boorapparatuur opgesteld en worden leidingdelen aan elkaar gelast en vervolgens onder de grond getrokken. Vanwege de lengte van de leidingdelen worden sommige wegen tijdelijk afgesloten of zijn deze maar gedeeltelijk bruikbaar” legt de Gasunie uit in een brief aan de omwonenden.

De Gasunie houdt op woensdag 22 februari om 19:00 uur een informatieavond in het Van der Valk voor omwonenden. Naar verwachting ontvangen de omwonenden van de Europalaan, de Hoofdweg en een aantal bewoners van het Middengebied de uitnodiging voor deze avond. Eerder was er al een brief over de groenwerkzaamheden bezorgd bij 800 adressen

Tijdens we werkzaamheden gaat men in het totaal 22 bomen kappen, verplanten of bosschage snoeien in het Europalaanpark.

  • Parallel aan de Ringvaartlaan bevinden zich drie jongen bomen. Deze zullen worden uitgenomen en elders worden terug geplant.
  • Ter hoogte van het Europapad parallel aan het fietspad dient een groenstrook te worden doorkruist. De strook heeft een breedte van 5 meter. Binnen deze strook zullen 7 bomen worden gekapt en zullen de aanwezige bosschages die gesnoeid worden.
  • Parallel aan het Europad en Europalaan zullen 5 bomen worden gekapt en 2 jonge bomen worden uitgenomen en elders worden terug geplant:
  • Parallel aan het Europad en Europalaan zullen 5 bomen worden gekapt en 1 jonge boom worden uitgenomen en elders worden terug geplant.

Het fietspad wordt afgesloten voor vier maanden tot en met 16 juni maar het wandelpad is wel toegankelijk aldus de woordvoerder van de Gasunie. Het fietspad wordt gebruikt door onder andere doorgaand fietsverkeer tussen Capelle en Gouda. Deze fietsers kunnen via de Parallelweg-Zuid fietsen.

De 22 te kappen bomen worden opnieuw geplant beloofd de Gasunie. Eerder beloofde wethouder Schuurman hier op toe te zien aan de gemeenteraad. De leiding is nodig omdat de RoCa centrale in Rotterdam-Alexander in de toekomst geen laag calorisch gas krijgt uit Groningen maar hoog calorisch gas. De leiding komt vanaf de Zuidplaspolder en gaat langs de A20 en de Europalaan via de Hoofdweg naar Rotterdam.

Vanaf 15 februari wordt er door de gemeente Zuidplas een informatiepagina gestart waar nieuws over de werkzaamheden zal worden bijgehouden :  www.zuidplas.nl/gasunie (beschikbaar vanaf 15-2)

Advertentie