8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

VO de Smaragd is op zoek naar leerkrachten!

VO de Smaragd is een B3-school voor voortgezet onderwijs en gaat in augustus starten met een eerste groep (circa 5) leerlingen in (omgeving) Nieuwerkerk aan den IJssel.

Wie is VO de Smaragd?

“Een school waar je mag zijn wie je bent en waar je mag leren vanuit interesses en talenten. Waar we ons richten op wat goed gaat!” Dit is het uitgangspunt van VO de Smaragd.

Het onderwijs op deze school kenmerkt zich door de kleine groepen, onderwijs buiten de klas, geen huiswerk en toetsen, leren door te doen, natuur en veel aandacht voor sociale en emotionele ontwikkeling. De verbinding tussen brein, hart en lichaam is belangrijk.

De leerlingen zitten in gemengde groepen qua leeftijd en niveau (vmbo-havo-vwo) en iedereen leert op zijn eigen niveau en tempo. Dit kan per vak verschillend zijn. Naast de vakken zoals Nederlands en Wiskunde, is er ruimte voor projecten en inspiratiesessies.

Wat is een B3-school?

Een B3 school wordt ook wel een particuliere of staatsvrijeschool genoemd. Dit houdt in dat het onderwijs wordt betaald door de ouders en niet door de overheid. Hierdoor is er meer ruimte om het onderwijs op een andere manier in te richten. Wel voldoen de leerlingen aan de leerplicht.

Wie worden er gezocht?

Om de school verder uit te bouwen is VO de Smaragd nog op zoek naar leerkrachten met een 1ste of 2de graads bevoegdheid.

– Weet jij het vuurtje aan te wakkeren in iedere leerling zodat leren (weer) leuk is?

– Durf je buiten de gebaande paden onderwijs te geven?

– Kan jij het aanbod aanpassen aan de leerbehoefte van de leerling?

Neem dan contact op met Anneloes (06-11484411 / info@vodesmaragd.nl) of kijk op www.vodesmaragd.nl voor meer informatie.

De tijdsbesteding is afhankelijk van jouw wensen. Ook jouw welbevinden is namelijk belangrijk! Je kan denken aan beschikbaar zijn op oproepbasis, 1 uur om de week of bijvoorbeeld een periode in het jaar (tussen twee vakanties in).

Ook gepensioneerde leerkrachten, leerkrachten in opleiding, zij-instromers, gastdocenten etc. worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Advertentie