8.5 C
New York
maandag 6 mei 2024

De Krom wil uitbreiden met woon-zorgcomplex in Moordrecht

Kinder- en zorgboerderij de Krom in Moordrecht heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente Zuidplas voor het bouwen van een woon-zorgcomplex met 36 units op het perceel Middelweg 32 te Moordrecht, voor de opvang van jongeren en jongvolwassenen met een (matig) verstandelijke beperking.

Het planvoornemen is in strijd met het vigerende bestemmingsplan omdat op het perceel een recreatieve bestemming rus. Een maatschappelijke functie is hier niet toegestaan. Het college van B&W is geadviseerd om in principe medewerking te verlenen aan de benodigde wijziging van het bestemmingsplan om de gevraagde ontwikkeling mogelijk te maken.

Volgens een informatienota aan de gemeenteraad heeft het college van B&W in principe medewerking te willen verlenen aan het voeren van een planologische proceduremedewerking. Volgens de gemeente zijn de initiatiefnemers zijn al geruime tijd op maatschappelijk vlak betrokken in Moordrecht, waarbij meerdere locaties worden gebruikt. Vanwege veroudering en gebrek aan ruimte voldoen een aantal van deze locaties niet meer aan de actuele richtlijnen en wordt er gezocht naar een nieuwe locatie. De planlocatie grenst aan de noordwestzijde aan een bestaande locatie van de initiatiefnemers

Met deze medewerking kunnen de initiatiefnemers starten met het aanpassen van het bestemmingsplan. Hierover zal de gemeenteraad uiteindelijk een besluit gaan nemen.

Advertentie