8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Willem-Alexanderbaan parcours voor Europese para cycling kampioenschappen

De regio Rotterdam was afgelopen 2 weken het toneel van de para Europese Kampioenschappen. Rond de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen waren alle wedstrijden voor de fietsers afgelopen weekend waardoor veel fietsers verrrast werden door de afsluitingen.

Nadat er afgelopen week via de sportstichting Zuidplas al een mogelijkheid was om een handbike te proberen, mocht de europese top aan de bak. Maar er waren meer wedstrijden dan Handbiken rond de roeibaan. Zo was er fietsen (met aangepaste fietsen), tandems en driewieliers. Met het toernooi, dat vooral bekend was in Rotterdam, heeft er weer een topsportwedstrijd plaatsgevonden op de Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen.

Wereldkampioen Florian Jouanny werd ook Europees kampioen in de klasse heren H1-H2
Advertentie