8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Waslijn met beren goed voor bon van 100 euro

De waslijnwedstrijd in Moordrecht is gewonnen door de dertienjarige Ruben. Zijn waslijn met beren leverde de eerste prijs op. De jury van Mediterraans Moordrecht overhandigde hem zaterdag een bon met een tegoed van 100 euro van Albert Heijn.

Mediterraans Moordrecht

Ook dit jaar is de oude dorpskern van Moordrecht weer omgetoverd in mediterraanse sfeer. De hele zomer hangen er waslijnen in de straten en zaterdag was er een Franse markt. Om meer inwoners uit te dagen om de eigen straat te versieren, had de organisatie dit jaar een prijs uitgeloofd voor de leukste waslijn.

Beren

Zaterdag stonden drie van de vier genomineerden voor die prijs vol spanning in de Dorpsstraat. Organisator Jan-Pieter van IJzendoorn prees de grote verscheidenheid; een hele lange lijn, een hele creatieve, één met beren en één met een heel toepasselijk goed doel. Uiteindelijk won Ruben Dongelmans met zijn berenwaslijn. Hij kreeg een bon van 100 euro van Albert Heijn Moordrecht. Bij zijn inschrijving gaf hij aan: “Mijn knuffels vinden het ook heel leuk! Eindelijk ff buiten. Als ik en mijn knuffels winnen dan gaat de helft naar De Zonnebloem om wat lekkers voor de opa’s en oma’s van te kopen. Mijn moeder is daar vrijwilliger en heeft geholpen. De andere helft gaat naar een ander goed doel….het Ruben D. fonds;-)”.

Boodschappenkast

De inzending van Sylvia van Straalen haalde het net niet. Haar waslijn hing vol met tassen van de Boodschappenkast. Dat is een vrijwilligersorganisatie die voedselhulp geeft. Zij helpen mensen met een krappe beurs uit de gemeente Zuidplas die normaal gezien redelijk rondkomen met het kleine beetje geld wat ze hebben, maar door onvoorziene omstandigheden even een probleem hebben. Sylvia is vrijwilliger bij deze stichting. Met de waslijn wil Sylvia inwoners oproepen om hiervoor levensmiddelen te doneren. De Boodschappenkast heeft hiervoor in elk dorp een inzamelpunt.

Advertentie