8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

PvdA/GroenLinks: Uitstel besluit en aparte wethouder vijfde dorp

De gemeenteraadsfractie van de PvdA/GroenLinks in Zuidplas heeft een aantal overwegingen op papier gezet en aangeboden aan het college van B&W. Zo wil men dat er een aparte wethouder komt die alleen zich met het Vijfde Dorp gaat bemoeien en dat de fractie voorstander is van uitstel van de besluitvorming omdat op verschillende dossiers er meer politiek overleg dient te zijn.

Pas in de laatste maanden voor het zomerreces is hier sprake van. Het politiek debat tussen fracties heeft hierdoor nog niet voldoende plaats kunnen vinden. Hierdoor weten inwoners en ondernemers weinig van hoever het staat en hoe de verschillende partijen zich tot elkaar verhouden” aldus de fractie.

Over de participatie zijn er bij de fractie ook twijfels : “De gesprekken met inwoners en ondernemers in het Middengebied worden gevoerd maar er is duidelijk sprake van een verschil van beleving. Het college zegt steeds dat de gesprekken goed verlopen terwijl inwoners en ondernemers dit tegenspreken. Als raad hebben wij geen concrete zaken gezien vanuit de gesprekken vanuit de gemeente met ondernemers en inwoners“;

Het college zegt steeds dat de gesprekken goed verlopen terwijl inwoners en ondernemers dit tegenspreken

Denise Leliënhof en Martin Damen (PvdA/Groenlinks)

Wij vragen ons, gezien de gang van zaken en alles wat ons nog te wachten staat, af of dit college wel in staat is om het Middengebied op een goede manier te ontwikkelen. In ieder geval zijn we van mening dat dit ontwikkelvraagstuk belegt dient te zijn bij een wethouder die geen andere dossiers in de portefeuille heeft” aldus beide raadsleden.

De partij heeft in eerste instantie, net als alle partijen behalve de SP, voor het plan in het middengebied gestemd maar is altijd wel al kritisch gebleven op het proces en het aantal betaalbare woningen. In het document, welke hier te downloaden is, pleit men voor het niet vaststellen van de Nota van Uitgangspunten, binnenkort.

Advertentie