8.5 C
New York
woensdag 4 oktober 2023

Zuidplas schrapt Drive-In stembureau

Voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november is het aantal stembureaus in de gemeente Zuidplas teruggebracht naar 22 locaties in de dorpen. De belangrijkste verandering is het schrappen van het Drive-In stembureau in Zevenhuizen.

Ook het stembureau in het Leontienhuis aan de Swanlaweg in Zevenhuizen wordt niet meer gebruikt. “De ligging en het beperkt aantal uitgebrachte stemmen maken deze stembureaus minder geschikt voor verder gebruik als stembureau” legt een woordvoerder van de gemeente Zuidplas uit. Omdat er wel veel drukte wordt verwacht, worden er in het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel twee stembureau’s ingericht.

Balies gemeentehuis gesloten op verkiezingsdag

De balies van gemeentehuis gaan op de dag van de verkiezingen dicht. Dat betekent onder meer dat er die dag geen persoonsdocumenten kunnen worden aangevraagd of opgehaald.

Advertentie