8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Grote hoeveelheden harddrugs gevonden in Moordrecht

In twee garageboxen aan de Prins Bernhardstraat in Moordrecht zijn op donderdag 28 september grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Ook werden goederen gevonden die gebruikt worden bij de productie van hard- en softdrugs.

Aanleiding voor controle in de garageboxen op donderdagochtend 28 september was een melding over lekkage van een vloeistof met een chemische lucht. De vloeistof lekte uit grote vaten die in één van de garageboxen stonden. Onderzoek wees uit dat de vloeistof op zichzelf niet direct gevaarlijk was, maar wel gebruikt kon worden bij de productie van harddrugs.

Bij vervolgonderzoek door de politie, Omgevingsdienst Midden Holland en het Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas werden ook een groot aantal andere garageboxen geopend. Daarbij werden de partij harddrugs en goederen voor de productie van verdovende middelen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling heeft de partij drugs en andere stoffen onderzocht en veiliggesteld. De politie stelt nader onderzoek in naar de situatie.

Burgemeester Han Weber liet zich ter plaatse door de diensten informeren. Burgemeester Weber: “Ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid drugs en grondstoffen die voor de productie van harddrugs gebruikt worden. Het levert ongewenste veiligheidsrisico’s op voor de omgeving door de aanwezigheid van veel chemicaliën, maar ook omdat productie en handel in verdovende middelen in deze omvang gepaard kan gaan met het plegen van grof geweld te midden van de gewone samenleving. Ik ben blij met het doortastend en zorgvuldig optreden van de betrokken diensten en dat er adequaat maatregelen genomen zijn”.

De burgemeester heeft besloten beide garageboxen direct bestuurlijk te sluiten op grond van de Opiumwet. Medewerkers van het team Veiligheid van de gemeente Zuidplas hebben de sluiting ter plaatse uitgevoerd en de panden verzegeld. Een specialistisch bedrijf heeft de chemische vervuiling opgeruimd.

Ziet u een verdachte situatie? Meld het bij de politie via 0900-8844 of 112 bij spoed. Of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

Foto: Team Veiligheid van de gemeente Zuidplas
Foto: Gouwe IJssel Nieuws
Advertentie