8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Nachtafsluitingen Algerabrug (N210) voor wegverkeer

In de nachten van dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober 2023 is de Algerabrug van 22.00 uur tot 05.00 uur dicht voor auto- en vrachtverkeer. Rijkswaterstaat werkt drie opeenvolgende nachten aan de bovenste laag asfalt op de brug. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd. De wisselstrook wordt gebruikt voor nood- en hulpdiensten en het ov. Ook blijft het fiets- en voetpad open. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30km/uur.

Omleidingen

Verkeer komend vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210. Verkeer komend vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.
Op de snelwegen rond Capelle aan den IJssel en aan weerzijde van de brug informeert Rijkswaterstaat de weggebruiker over de afsluiting en omleidingen door middel van informatiepanelen langs de weg.

Advies aan weggebruikers

Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd. Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route. Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Openbaar vervoer

Gedurende de afsluitingen blijft de dienstregeling veelal in stand door de inzet van kleine bussen over de wisselstrook. Houd voor vertrek 9292, of andere reisplanners in de gaten voor de actuele situatie.

Noodzakelijk onderhoud

Het onderhoud dat Rijkswaterstaat aan de toplaag van het asfalt op de Algerabrug gaat plegen is hard nodig. Afgelopen winter zijn er gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten. Met het uitvoeren van de werkzaamheden worden de risico’s voor steenslag en calamiteiten teruggedrongen en blijft het vaste deel van de Algerabrug in de toekomst veilig en bereikbaar.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of www.vananaarbeter.nl. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of @RWS_WNZ of bel 0800 – 8002 (gratis).

Advertentie