8.5 C
New York
woensdag 1 mei 2024

Revue “De burgerij heeft een monument opgericht” kaarten gaan hard

In het kader van het 50-jarig jubileum van Dorpshuis Swanla brengen meer dan 20 spelers uit Zevenhuizen, Moordrecht en de regio een spectatoriale en humoristische revue over het ontstaan en de eerste jaren van dorpshuis. De revue is bedoeld voor met name voor de nieuwe inwoners van Zuidplas om zodoende de gemeente beter te leren kennen, maar zeker ook voor diegenen die actief betrokken zijn bij het dorpshuis als vrijwilliger, gebruiker of deelnemer aan de vele activiteiten.

De revue is het creatieve werk van twee bekende Zevenhuizenaars, namelijk Pouw Hofman, wiens idee het is en het script heeft geschreven en Henk van Erk, die er eigen muziek bij heeft gecomponeerd. De opvoering van de revue is in handen het Theater voor Iedereen uit Moordrecht.

De uitvoeringen lopen over van hoe toen in zijn werk vanaf binnenkomst met koffie en na afloop een borrel. De liedjes en teksten laten zien hoe er samen werd gewerkt en welke acties er werden gedaan met als doel om de eigen inbreng van 10 % van de toen begrote Fl. 800.000/= (voor een geheel nieuw gebouw) bij elkaar te krijgen en hoe uiteindelijk Swanla gerealiseerd werd.

De voorstellingen zijn op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober. Wie dit niet wil missen moet snel zijn met kaarten bestellen, de voorstellingen op zaterdag 28 oktober zijn al uitverkocht. Kaarten kosten € 12,50 en zijn via de website te bestellen.

Advertentie