8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Zuidplas krijgt er in herfstvakantie 5 schoolzones bij

Met het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid wil de gemeente Zuidplas er voor zorgen dat de buurt rond scholen veiliger wordt. De gemeente gaat dit in de hele gemeente doen en noemt deze gebieden ‘schoolzones’. Zo kunnen bestuurders makkelijk zien dat ze in de buurt van een school zijn.

Men gaat op de straten die dichtbij scholen zijn, gekleurde palen plaatsen en het woord “school” in het straatwerk aanbrengen. Zuidplas gebruikt hiervoor spullen die de gemeente al eerder heeft gebruikt in de gemeente Zuidplas, zoals bijvoorbeeld in de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel en het gebied met scholen in Moerkapelle.

In de herfstvakantie komen er 5 nieuwe schoolzones bij, 2 in Nieuwerkerk aan den IJssel bij de Loofboom en de Montessorischool in de Schoolstraat, in Zevenhuizen bij de Eendragt en ‘t Reigerbos en in Oud Verlaat bij de Nessevliet op de Wollenfoppenweg.

CBS de Loofboom krijgt een schoolzone in de Schoolstraat
Advertentie