8.5 C
New York
donderdag 25 juli 2024

Informatie-avond aardgasvrij ten onder aan eigen succes

De opkomst bij de eerste informatiebijeenkomst over de uitvoeringsplannen aardgasvrij was zo groot, dat het niet mogelijk was iedereen te woord te staan. Deze eerste bijeenkomst was op 28 september voor bewoners van Esse Hoog in Nieuwerkerk. Daarvoor stonden er grote rijen voor het gemeentehuis.

Uitvoeringsplannen

De gemeente Zuidplas gaat in Moerkapelle, Zevenhuizen en Esse Hoog in Nieuwerkerk aan den IJssel aan de slag met het opstellen van uitvoeringsplannen aardgasvrij. De glastuinbouw rondom Moerkapelle en Zevenhuizen onderzoekt mogelijkheden om aardgasvrij te worden. De gemeente wil verkennen of dit kansen oplevert voor Moerkapelle en Zevenhuizen. Esse Hoog was al eerder aangewezen als eerste buurt om een uitvoeringsplan op te gaan stellen.

Maatregelen

Het uitvoeringsplan aardgasvrij beschrijft voor een gebied op welk duurzaam alternatief voor aardgas overgegaan wordt. Ook beschrijft het de planning en stappen om daar te komen. Zo staat erin welke technische maatregelen er nodig zijn. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld elektrisch koken, het plaatsen van een duurzame warmtetechniek en het extra isoleren van woningen. En er staat in wat kosten voor de gebruiker zijn.

Online bijeenkomsten

De gemeente heeft nu de bijeenkomsten voor Moerkapelle en Zevenhuizen geannuleerd. In plaats daarvan organiseert Zuidplas op korte termijn online bijeenkomsten. De bewoners van Moerkapelle, Zevenhuizen en Esse Hoog zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Zij zullen spoedig een uitnodiging voor de online bijeenkomst ontvangen.

Advertentie