8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Raad van State : Bouw tuincentrum van der Spek mag door zoals vastgesteld door Raad Zuidplas

De Raad van State heeft gisteren een uitspraak gedaan in het dossier van het Tuincentrum Van der Spek aan de Bredeweg in Zevenhuizen, na eerder 2x uitstel. Het rechtsorgaan is duidelijk : het plan zoals het door de gemeenteraad van Zuidplas is aangenomen, mag door gaan.

In de uitspraak blijkt eigenaar van der Spek zelf ook bezwaar gemaakte te hebben tegen de uitspraak. Met oude brieven met daarin beloften over een grotere versmarkt en diverse argumenten om de versmarkt toch groter te maken dan eerder in de gemeenteraad was vastgesteld, slaagde niet bij de Raad. Die veegde alle argumenten van tafel en de versmarkt moet blijven wat het nu is.

De winkeliers van het Gouweplein en Nesselande als ook de eigenaar van deze centra, Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek, vingen ook bot bij de Raad van State. De winkelcentra vrezen als gevolg van de in het plan voorziene uitbreiding van het tuincentrum voor een aantasting van hun bedrijfsbelangen, voor (onaanvaardbare) leegstand en een verslechtering van de verkeersdoorstroming.Waar eerder nog een voorlopige voorziening was getroffen op enkele punten van het plan, mag het nu doorgaan van de Raad. Zij zag geen argumenten in de betogen die volgens haar een stopzetting kan rechtvaardgen.

Met deze uitspraak komt er een einde aan een lange weg die Van der Spek heeft moeten doorlopen op de gewenste uitbreiding. Na het besluit van de gemeente Zuidplas, waar het plan meerdere keren het in de gemeenteraad terugkwam, kwam er vooral verzet uit Waddinxveen.

Maar nu de seinen op groen staan kan Van der Spek verder. Voor een groot deel is de bouw doorgegaan en is afgelopen week de vloer gestort en kan het volgend jaar open. Het bedrijf is inmiddels zijn werving gestart voor nieuwe medewerkers voor de uitbreiding.

Advertentie