8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Onderzoek rekenkamer : ruimte voor verbetering in praktijk voor toegankelijkheid in Zuidplas

De Groene Hart Rekenkamer doet onderzoek naar toegankelijkheid: De gemeente Zuidplas heeft actueel beleid op het gebied van toegankelijkheid en voelt politieke prioriteit bij het onderwerp. De doelgroep wordt goed betrokken, maar in de praktijk is er ruimte voor verbetering.

Dit concludeert de Groene Hart Rekenkamer in het onderzoek Toegankelijkheid. De Groene Hart Rekenkamer heeft in 2023 een onderzoek uit laten voeren naar de Toegankelijkheid in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen en Zuidplas.

Dit zijn de vier deelnemende gemeenten aan de Groene Hart Rekenkamer. De Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar het beleid rondom toegankelijkheid in de gemeenten, maar zich ook gericht op de praktijk. Een deel van het onderzoek deed de Rekenkamer samen met de doelgroep.

Het rapport is hier te lezen inclusief reactie van het college van B&W in Zuidplas aan de rekenkamer. In het verleden was er veel aandacht voor de toegankelijkheid door het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken maar deze is opgeheven. Wel is er een nieuwe organisatie gekomen, Stichting Onbeperkt Zuidplas, die mogelijk hier naar gaat kijken.

Advertentie