8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Superjacht Project 882 op Hollandsche IJssel (video)

Gisteren en vandaag konden inwoners langs de Hollandsche IJssel zich weer vergapen aan een superjacht. Project 882 was afgebouwd door Fedship in Kaag en is na een tocht via de smalle bruggen in Alphen aan den Rijn gisterenavond afgemeerd bij de Julianasluis in Gouda. Met de lichten aan op het schip was het nog imposanter.  Sylvia van Straalen legde dit vast in de onderstaande fotoreportage.

Wie de eigenaar is van het enorme jacht van 76 meter lange en 13,85 meter breed is niet bekend, het schip heeft zelf nog geen naam. Sleepboten namen vandaag het schip op een dok mee naar Rotterdam. Daar gaat het haar eerste testvaart op de grote zee maken. Hierna zal het schip weer terugkeren naar Kaag om afgebouwd te worden. Eelco Slingerland filmde vandaag de gang door de sluis en het vertrek naar Rotterdam.

Advertentie