8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

Groot feest bij Van der Spek tijdens Feestweekend

Versmarkt en tuincentrum Van der Spek had dit weekend groot feest voor jong en oud. Het bedrijf had rond haar terrein aan de Bredeweg in Zevenhuizen diverse activiteiten gepland waaronder spijkerbroek hangen en het met een kettingzaag maken van houtsculpturen.

Martien van der Spek, eigenaar, vertelde persoonlijk hoe straks het nieuwe bedrijf er uit gaat zien met hierin ook plek voor horeca en een speeldorp voor kinderen. Hij hoopt dat het bedrijf deels in januari 2024 open kan waarna de officiele opening in de tweede helft van maart 2024 kan komen. Dan is ook de nieuwe parkeerplaats gereed waardoor het verkeer beter kan doorstromen.

Van der Spek is de afgelopen jaren hard bezig geweest om de benodigde toestemming te krijgen voor de 10000 m² tuincentrum. Eerst moest hij de gemeenteraad van Zuidplas overtuigen en na en paar vergaderingen werd er door de eigenaar van het Gouweplein en winkelcentrum Nesselande een beroepsprocedure bij de Raad van State gestart. Maar het geloof in goede afloop, bleek wel toen de bezwaren werden afgewezen door het hoogste rechtsorgaan van Nederland.

In Waddinxveen weet men het toch beter dan dit orgaan, zowel fractievoorzitter Bastienne Prins(CDA) als wethouder Femke Vleij(VVD) hadden toch nog commentaar op de verkeersplannen tijdens de raadsvergadering vorige week. Vooral die laatste liet weten dat Waddinxveen tegen de plannen was, maar er was door de gemeente geen bezwaar aangetekend bij de Raad van State na afwijzing van de zienswijze bij Zuidplas. Het heeft daarom meer weg van de aandacht afleiden van het eigen Gouweplein, welke als winkelcentrum geflopt lijkt te zijn.

Van der Spek heeft wel een beperking voor zijn versmarkt maar zijn tuincentrum gaat er dus komen. Daarom dit festweekend met veel leuke zaken en veel klanten lieten zich graag meenemen. Gelet op de grote steun op sociale media hoeft Van der Spek zich geen zorgen te maken over de toekomst. Wie nog een baantje zoekt, er zijn volgens de website nog 14 vacatures. (foto’s : Eelco Slingerland)

Advertentie