8.5 C
New York
zondag 12 mei 2024

Historische musea Zevenhuizen zaterdag open

De twee historische musea in Zevenhuizen heten u op zaterdag 28 oktober weer van harte welkom tussen 13.30 en 16.00 uur. Het adres is : Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis. Traplift is aanwezig

Op de benedenverdieping is de reguliere collectie van de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle te zien. Hier wordt het dagelijks leven van de inwoners en bedrijven uit Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen in vroeger tijden zichtbaar gemaakt. Te zien zijn bijvoorbeeld de aanstellingsakte van de burgemeester van Zevenhuizen uit 1942 (oorlogstijd!) en diverse schilderijen van boerderijen van de Zevenhuizense schilder Van Zuijlen.

In een apart zaaltje kunnen we u helpen met het zoeken naar oude foto’s of informatie van familie of panden uit ons aandachtsgebied. Vanouds helpen we u met vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Er zijn diverse boeken over de geschiedenis van onze dorpen te koop.

Op de bovenverdieping is museum ‘Ons Molenverleden’ gehuisvest. Daar vindt u veel informatie over molens, in het bijzonder over de molens van Schieland.

Advertentie