maandag 29 april 2024

Dames Villa Dorrestein ZVH  maken geen fout

De Villa Dorrestein dames speelden zaterdag in Houten tegen het tweede team van Taurus. In een sterke  wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames een prima 4-0 overwinning te boeken, via de setstanden 22-25, 22-25, 16-25 en 19-25. Daarmee verdiende de dames vijf punten en staan zij nu aan kop van de derde divisie.

Trainer/coach Martin Rutten samen met Cees van Mullem stelde de volgende basis op in het veld: Demi van Es, Vera Bruggeman, Anniek Scheffers, Mariëlle Gerritsen, Sonja van Mil, Julia Zwinkels en libero Jolien van Dam

Bij de start van de wedstrijd zijn de dames van Villa Dorrestein even in de problemen geweest. Vertrouwd aan de kleine ruimte om het veld nam Taurus het voortouw. De pass van Zevenhuizen bleef hangen mede door een te zachte bal waarmee de wedstrijd werd gestart en de Zevenhuizense dames konden niet tot scoren komen. Met Mariëlle Gerritsen aan serve werd de stand gelijk getrokken tot 8-8. Demi van Es probeerde het midden te betrekken in de aanval, die  echter minder effectief was dan de buitenkant. Uiteindelijk wist Villa Dorrestein deze set met 22-25 te winnen.

Zevenhuizen begon de tweede set met dezelfde opstelling en er ontstond een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Het vuur en overtuiging waren er nog niet. Coach Martin Rutten zette halverwege de set Marina Mijajlovic in het achterveld als versterking van de pass en kwam Tara van Zijl voor het midden om wat meer felheid toe te voegen. Dit had het gewenste resultaat ook deze tweede set wist Zevenhuizen met 22-25 binnengehaald.

Coach Martin Rutten liet in de derde set Tara van Zijl staan. Zevenhuizen kon met de service de druk verder opvoeren, waarmee punten werden gescoord. Ook de pass was onder controle en vanaf het begin werd de voorsprong uitgebouwd. Bij Zevenhuizen liep de middenaanval en blokkering goed en daarmee werden vele punten gescoord. Daardoor kon coach Martin Rutten de jeugdspeelsters Izzy van Spengen en Marlies Nobel inbrengen via een dubbele wissel. Villa Dorrestein kon deze set dan ook met 16-25 veilig stellen.

Coach Martin Rutten liet in de vierde set de ingebrachte jeugdspeelsters in het veld staan. De start van deze set gaf wat spanning. Zevenhuizen nam al snel in deze set het initiatief en wist weer met veel servicedruk en een sterke hechte blokkering de punten binnen te slepen. Zonder in de problemen te komen wist Zevenhuizen deze set met 19-25 winnend afsluiten en kon Villa Dorrestein door de 0-4  winst de noodzakelijke vijf punten binnenhalen. Noodzakelijk omdat de concurrenten Dosko, Leython 2 en VVU 3 ook hun wedstrijden blijven winnen.

Voor de Zevenhuizense dames staat zaterdag 4 november weer een thuiswedstrijd in de agenda. Villa Dorrestein zal het dan opnemen tegen het tweede team van Leython, die op de vierde plek staat met één wedstrijd minder gespeeld maar bij winst Zevenhuizen voorbij kan gaan. Deze wedstrijd begin om 16.15 uur en gezien de stand van de ranglijst, zal dit een spannende strijd gaan worden. Kom allen en steun de dames.