8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Gemeente bedankt vrijwilligers met activiteiten

Zuidplas is gezegend met veel vrijwilligers. Ruim vier op de tien mensen in de gemeente doen aan vrijwilligerswerk. Als dank voor alle inzet krijgen alle vrijwilligers in deze gemeente de kans een momentje voor zichzelf te pakken. Zo ook hier, in dorpshuis Op Moer waar vrijwilligers kozen voor de activiteit bloemschikken.

“We hebben gewoon een klik
met ouderen”

Diny Slingerland en Andrea Hogendoorn vertellen tijdens het bloemschikken wat zij voor vrijwilligerswerk doen in verzorgingshuis Beth San. ‘We maken praatjes, schenken koffie en wandelen graag met ouderen’. ‘We hebben gewoon een klik met deze mensen die alle tijd hebben voor een praatje en heel dankbaar zijn’.

‘s Avonds werken deze dames bij het verzorgingstehuis en merken dat er vaak geen tijd is om genoeg aandacht te geven. Één keer in de week, op een ochtend, komen wij als vrijwilliger dan terug. Wij voelen tijdens het werk vaak al aan voor wie we iets extra’s kunnen betekenen.

De moeder van Andrea, ook vrijwilliger in het verzorgingstehuis, staat tijdens het gesprek op en vertelt trots dat zij vaker complimenten over de dames hoort. “Ze zijn zo lief voor mijn mama, wordt er dan door kinderen van de ouderen gezegd”.

“Vrijwilligers zijn de ruggegraat van Zuidplas”

wethouder Frans Klovert

“Er zijn veel vrijwilligers die geen cent vragen voor het vrijwilligerswerk. Hier mag geen discussie over zijn tijdens vergaderingen over bezuinigingen, dit zijn mensen van de praktijk. Van mensen voor mensen. Dit is de kracht van onze gemeente en hier zijn wij trots op!”

Wethouder Frans Klovert maakt aan iedere tafel een praatje en knipt takjes hortensia’s af voor de ijverige dames. Niet alleen maar dames want Dhr. Lindhout maakt ook een bloemstuk. Lindhout zet zich vrijwillig in als houtbewerker. ‘

Lindhout met een van zijn zelfgemaakte kerkjes.

Ik zaag van alles uit hout met een figuurzaag, ik maak bijvoorbeeld voor dierendag schaapjes, hier kunnen de ouderen  samen met de activiteitenbegeleidsters dan wol op plakken’. Of tulpen, deze kunnen de ouderen dan verven. Ook maak ik kerkjes met licht erin. Deze worden dan verkocht om weer nieuwe materialen van te kopen.’

Met zulke verhalen wordt wel duidelijk dat er door velen en met veel liefde vrijwilligerswerk wordt gedaan. Daarom organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) regelmatig waarderingsactiviteiten.
Voor alle informatie en advies over vrijwilligerswerk kun je een kijkje nemen op:
https://www.stzo.nl/vrijwilligerswerk

 

 

 

 

 

 

Advertentie